– Hos Rime får jeg lære av de beste

Victoria Langås er Rimes nyeste advokatfullmektig. Dagen etter at påsken var over, satt hun seg ved pulten sin for første gang. Etter noen uker i jobben har hun blitt godt kjent med både kollegaene og jobben. Vi tok en prat med henne for å høre om hvordan det har gått hittil, og årsakene til at hun valgte oss.

Selv om Victoria har kort fartstid i Rime, forteller hun at magefølelsen hennes vet hun har gjort det riktige valget. Og det gjorde den allerede før hun begynte.

– Det var jeg helt sikker på. Jeg hadde og har fremdeles en god følelse, både når det gjelder det faglige og det sosiale. Så jeg gleder meg masse til å ta ordentlig fatt på jobben.

Den første tiden har gått med til å lære seg mye nytt, og bli kjent med kollegaene. Mange av dem møtte hun faktisk før hun begynte hos oss.

– Jeg var innom på lunsj før påske, og da fikk jeg hilst på nesten alle sammen. Det var veldig hyggelig å bli invitert, og jeg synes dette sier mye om Rime som et inkluderende firma.

– Spennende å løse utfordringer

Som så mange andre har Victoria drømt om å bli advokat lenge, noe en historie fra ungdomsskolen bekrefter.

– Jeg hadde en skoleoppgave i tiende klasse, der vi fikk spørsmål om hvor vi var om ti år. Da skrev jeg at jeg kom til å være advokat. Det er jo litt morsomt å se tilbake på nå.

Som sagt, så gjort. Victoria startet på juss for å fullføre drømmen hun hadde hatt i mange år. I tillegg har hun egenskaper hun besitter som kommer godt med i sitt nye, daglige virke.

– Jeg har alltid likt å hjelpe andre rundt meg. På skolen hjalp jeg venner med oppgaver. Ellers handlet det jo mye om den generelle interessen min for juss, og det å utvikle denne videre var noe jeg absolutt ville jobbe med. Jeg synes det er spennende å løse utfordringer og problemer.

Liker å jobbe med konkurser

På jussen hadde Victoria flere ulike fag hun likte godt, som barnerett, arbeidsrett og selskapsrett. Likevel var det konkursrett hun trivdes best med, og som hun skrev masteroppgaven sin om. Under utdannelsen jobbet hun også i et advokatfirma der hun bisto med enklere oppgaver knyttet til konkurs, og dette pekte ut retningen for det hun skal gjøre hos oss i Rime.

– I første omgang er det konkurs som blir hovedfokus, og så blir det kanskje noe annet etter hvert? Selskapsrett er gøy å jobbe med, og som tidligere turner og idrettsutøver synes jeg idrettsjus er spennende.

– Turn – betyr det at du kommer til å bli en dyktig skrankeadvokat?

– Det har jeg ikke tenkt på, men det skal du ikke se bort fra!

Fagfolk med høy kompetanse

At Victoria valgte Rime som sitt fremtidige arbeidssted, er det flere grunner til.

– Det ene er at de så etter folk til fagområdet konkurs. Siden jeg hadde erfaring med det fra studiene, masteroppgaven og den tidligere jobben, var det noe jeg absolutt ville prøve. Så jeg tror jeg kommer til å mestre dette på en god måte.

– Og det andre?

– Det andre er det sosiale, og å være i et godt miljø. Etter å ha gjort litt undersøkelser om hva medarbeiderne synes om Rime, ble nettopp dette ofte trukket frem. Det merket jeg også under intervjuene, og jeg fikk en bra følelse. Lunsjen jeg nevnte tidligere er et fint eksempel på det sosiale her.

Victoria ønsket også å jobbe et sted der kollegene hadde mye kunnskap de kunne dele. Som nyutdannet er det viktig med god og tett oppfølging, og det har hun fått. Det handler om å få positive opplevelser på jobben.

– Rime har mange spesialister på konkurs, og nå får jeg lære av de beste. Dagene er varierte, arbeidet er både praktisk og teoretisk, og ikke minst lærerikt og spennende. Jeg gleder meg til å komme på jobb hver dag, og samarbeide med fagfolk som har høy kompetanse. Jeg er sikker på at jeg kommer til å utvikle meg mye i Rime.

– Så vi kan trygt slå fast at dette er drømmejobben?

– Ja, det vil jeg absolutt si at det er.